CD-де"Шикізатты өңдеу және ет пен құс етінен ыдыс-аяқ дайындау технологиясы " курсы бойынша презентациялар (электрондық плакаттар)
"Шикізатты өңдеу және ет пен құс етінен ыдыс-аяқ дайындау технологиясы" оқу-көрнекі құралдарының жиынтығы осы пәннің бүкіл курсы бойынша мұқият пысықталған және құрылымдалған графикалық материалды (119 тақырып, 270 графикалық модуль) қамтиды. Дидактикалық материалдарда шикізатты өңдеу және ет пен құс етінен ыдыс-аяқ дайындау технологиясы бойынша сызбалар, сызбалар, анықтамалар мен кестелер бар және оқытушының дәрістерде көрсетуіне арналған. Барлық иллюстрацияларды кәсіби суретшілер жасайды.
Диск оқытушының интерактивті тақтаны, мультимедиялық проекторды және басқа да компьютерлік демонстрациялық кешендерді қолдана отырып, сабақтарда дидактикалық материалды көрсетуге арналған. Өз бетінше оқуға арналған кәдімгі электронды оқулықтардан айырмашылығы, шикізатты өңдеу және ет пен құс етінен ыдыс-аяқ дайындау технологиясы бойынша презентациялар дәрістерде сызбаларды, диаграммаларды, кестелерді көрсету үшін арнайы әзірленген. Бағдарламалық жасақтаманың ыңғайлы қабығында қажетті плакатты көруге мүмкіндік беретін Мазмұн кестесі бар. Плакаттарды рұқсатсыз көшіруден қорғау қарастырылған. Мұғалімге сабаққа дайындалуға көмектесу үшін басып шығарылған нұсқаулық бар. "Ет пен құс етінен шикізатты өңдеу және тағам дайындау технологиясы" тақырыбы бойынша презентациялары бар дискінің құрамы (плакаттар тізімі):
1 бөлім. Полу, ет өнімдерінен және құс етінен жартылай фабрикаттар дайындау
Ет пен құс птицы механикалық аспаздық өңдеу
Етті өңдеуге арналған жабдықтар, құралдар және мүкәммал
Ірі қара малдың өлекселерін аспаздық кесу
Ұсақ мал өлекселерін (қой, шошқа еті)аспаздық кесу
Туралған және котлет массасын дайындаудың технологиялық процесі
2 бөлім. Ет, ет өнімдері мен құс етінен негізгі жартылай фабрикаттарды өңдеу және дайындау
3 бөлім. Ет пен ет өнімдерінен қарапайым тағамдарды дайындау және безендіру