Қаймақ. Болгар сүт қышқылы таяқшасын қосып немесе
қоспай термофильді сүт қышқылы стрептококктарының
ашытқы микроорганизмдерімен сүт өнімдерін қосып немесе қоспай пісірілген сүтті ашыту арқылы
дайындалған.Санитарлық-эпидемиологиялық қызметтің
анықтамасы міндетті. Жарамдылық мерзімі кемінде бес
күн.Өтінімге сәйкес, сәйкестік сертификатын ұсыну
міндетті тағайындалған жерге жеткізу, күн сайын жеткізуі керек. Ілеспе құжаттар: жүкқұжат, өнімнің сапасы мен қауіпсіздігі туралы куәлік, шығу тегі туралы сертификат, жүргізуші мен экспедитордың медициналық кітабы, тасымалдауға арналған санитарлық паспорт (тамақ өнімдерін тасымалдауға арналған көлік құралдарына арналған санитарлық-эпидемиологиялық анықтама). Жоғарыда аталған құжаттардың барлығы тауарларды қабылдау күніне сәйкес болуы керек, құжаттың қолданылу мерзімі аяқталған кезде уақытында ауыстырылуы керек