Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің "Қазақстан Республикасының Ұлттық фтизиопульмонология ғылыми орталығы" шаруашылық жүргізу құқығындағы республикалық мемлекеттік кәсіпорны
Республиканское государственное предприятие на праве хозяйственного ведения "Национальный научный центр фтизиопульмонологии Республики Казахстан" Министерства здравоохранения Республики Казахстан
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің "Қазақстан Республикасының Ұлттық фтизиопульмонология ғылыми орталығы" шаруашылық жүргізу құқығындағы республикалық мемлекеттік кәсіпорны
Республиканское государственное предприятие на праве хозяйственного ведения "Национальный научный центр фтизиопульмонологии Республики Казахстан" Министерства здравоохранения Республики Казахстан
Шырын су. Сапалы піскен өнімдерден, сондай-ақ тропикалық немесе субтропикалық жемістерді салқындату арқылы балғын немесе балғындай, ашымай сақталған өнімдерден әзірленеді. Алайда, ашығыш болып келеді.
Сок, полученный из доброкачественных спелых, свежих или сохраненных свежими благодаря охлаждению тропических или субтропических плодов, несброженный, но способный к брожению.