наубайханалық құрғақ тез әсер ететін ашытқылар, қорабында - 11 гр. Пішінінің сыртқы түрі сопақша, түйіршікті, ұсақ дәнді, кесекпен, ұнтақ және ірікесекті болып келеді. Түсі ашық-сары немесе сары-қоңырлау. Иісі кептірілген ашытқыға тән, бөгде иістерсіз, шірімеген, көгермеген. Дәмі кептірілген ашытқыға тән. ГОСТ 54845-2011 наубайханалық құрғақ ашытқылар. Техникалық шарттары 01.01.2013 қолданыста. Қолдану саласы: Аталған стандарт наубайханалық құрғақ тез әсер ететін ашытқыларға, Saccharomyces cerevisiae ашықтылар тобынан техникалық таза биомасса болатын ашытқыларға таралады. Құрғатылған ашытқылар жоғары және бірінші сұрыпты олар өндірістік наубайхана өндірісінде және кондитерлік өнімдерді, сондай-ақ үй жағдайында пайдалану үшін қолданылады.