Қабыршықтардағы тауықтың жұмыртқалары, балғын, 1 санатты, тауық жұмыртқаларының массасы 70-76 г құрауы керек, қабыпшығы (12 % массасы), ақуызы (56 % ), сарыуызы (32 %). Тығыз ақуыздың массасы барлық ақуыздың (ақуыз индексі) қатынасының 0,7-0,8 құруы керек. Сарықабыршығы майда, тегіс және жұмыртқаның ішіндегісін төккен кезде шар тәріздес пішінді сақтау керек. Сәйкестік сертификаты болу қажет. ГОСТ 31654-2012 Тағамдық тауық жұмыртқалары. Техникалық шарттары 01.01.2014 қолданыста. Қолдану саласы: Аталған стандарт сатуға арналған диеталық және асханалық тағамдық тауық жұмыртқаларына таралады. Стандарт көрсетілген өнімге тұтынушының талабын көрсетуге арналған кодты бекітеді, сондай-ақ осы стандарт қабы мен қорабына сауда атауына таралады.