Жоғарғы санатты пісірілген сиыр етінен, сиыр майы қасылған шұжық, жағымсыз иісі жоқ, дәмі өткірлеу, татымды, қабығы тығыз қапталған, сырты кепкен, ешқандай дағы жоқ. Стандартқа сай сиыр етінен жасалуы керек. Сапа сертификаты және сапа протокол куәлігі. Әр шұжықтың сыртында дайындайтын заводтың аты –жөні, шығарылған (күні,айы), сату (тарату) және жарамдылық уақыты көрсетіліп, сапалық куәлігі (сертификаты) мен сапасын зерттеу туралы хаттамасы (протоколы) болуы тиіс . Жартылай ысталған шұжықты тапсырушының сұрамы бойынша әкелуі керек. Тауарды әкелген кезде Санитарлық нормалар қатаң тексеріленеді.