Бірінші санатты сиыр еті. Ересек малдан: бұлшықеттер қанағаттанарлық дамыған, омыртқаның сүйекті өсінділері, седальды бөртпелер күрт болмайды. Теріасты май ұшаны 8-ші қабырғадан ер-тоқпақ бұрышқа жабады, едәуір саңылауларға, мойынға, алдыңғы қабырғалардың жауырын, жамбас қуысына және қорапшаның аймағында шағын учаскелер түрінде май шөгінділері болады. Жас малдардан: бұлшықеттер қанағаттанарлық дамыған, омыртқаның сүйекті өсінділері, ершіктер аздап шығып тұрады , ойықсыз жауырындар, жамбас тартылмаған, теріасты май шөгінділері құйрықтың түбінде және санның ішкі жағының жоғарғы бөлігінде анық көрінеді. Сиыр еті әр түрлі тағамдарды дайындауға арналған. Ірі кесекті жартылай фабрикаттар мен котлет етінің шығу нормасы-73,6%, сүйектер, сіңірлер, шеміршектер-26,4%, яғни 1 санатты ұша еті.(УГ)