ГОСТ 31454-2012. Айран.
Дәмі мен иісі таза, қышқыл сүт болуы керек, сыртқы дәмі мен иісі жоқ. Дәмі сәл өткір, ашытқы дәміне жол беріледі. 
Түсі сүтті ақ, бүкіл массада біркелкі болуы керек. 
Консистенциясы мен сыртқы түрі біркелкі, бұзылған немесе бұзылмаған болуы керек. Газ шығаруға рұқсат етіледі, айран саңырауқұлақтары микрофлора әрекеттерін шақырады.
Майдың массалық үлесі,%, 2,5 болуы тиіс; 3.2. 
Ақуыздың массалық үлесі,%, кемінде 3.0. 
Фосфатаза немесе пероксидаза рұқсат етілмейді.
Қышқылдық, °Т, 85-тен 130-ға дейін кіреді.
Өнімді көліктің осы түріне қолданылатын тез бұзылатын жүктерді тасымалдау ережелеріне сәйкес мамандандырылған көлік құралдары тасымалдайды. 
1 л дейін орау.