Майонез, ыдыста по3кг, 5кг,10кг, майлылығы кемінде 55%. Майонез өндіру үшін келесі шикізат қолданылуы тиіс: ГОСТ 2858 бойынша жұмыртқа ұнтағы; ТУ 10.16 15-87 бойынша құрғақ жұмыртқа өнімі; ССТ 49-181-81 бойынша құрғақ жұмыртқа сарысы; ГОСТ 10970 бойынша майсыздандырылған құрғақ бүріккіш сиыр сүті; ГОСТ 4495 бойынша тұтас құрғақ бүріккіш сиыр сүті; ГОСТ 1349 бойынша құрғақ кілегей, жоғары сұрып; ТУ 49-800-81 бойынша құрғақ шикі сүт сарысуы; ТУ 49 934-82 бойынша бір-бірімен ауа көпіршіктері бар біртекті қаймақ тәрізді өнім. Қосылатын дәмдеуіштер бөлшектерінің, қоспалар бөлшектерінің болуы, нақты атаудағы майонез үшін техникалық сипаттамаға сәйкес қыша нүктелі бүрку. Нақты атаудағы майонез үшін техникалық сипаттамаға сәйкес. Түсі: ақ немесе кремді-сары, майонездің нақты атауына техникалық сипаттамаларда белгіленген реңктері бар барлық салмағы бойынша біркелкі