Жоғары сұрыпты ұннан жасалған макарон түрлері. Жұмыртқа, өнімнің түсі монофониялық, кремді немесе сарғыш реңкпен, проместің ізі жоқ. Беті тегіс. Өнімнің сынуы шыны тәрізді. Олардың атауына сәйкес нысан. Макаронға тән дәм мен иіс ащы дәмсіз, көгерудің иісі мен иісі жоқ. Пісіру кезінде макарон құлап, пішінін жоғалтпауы керек, пісіргеннен кейін олар бір-біріне жабыспауы керек. Қаптамада үгінділер болмауы керек. 5-10 кг өлшеп – орау, Жеткізу сәтіндегі қалдық жарамдылық мерзімі кемінде 6 ай. Тауардың әрбір орамында тауардың жарамдылық мерзімі, сақтау мерзімі, тауардың техникалық ерекшелігі, өнімнің құрамы, өндіруші туралы ақпарат және заңнамада көзделген өзге де мәліметтер көрсетілуге тиіс. ГОСТ Р 51865-2002