Сиыр еті (артқы жағы). Тауар түрін ескере отырып, тұтас. Жас, майлы емес, диеталық өнім, сыртқы бағалау бойынша, ет қызыл-қызғылт түсті, мәрмәр құрылымы болуы керек, беті тегіс емес, артқы бөлігі түрінде қатып қалуы керек. Ішкі ағзалар қалдықтарының, терінің, қан ұйығыштарының, сүйек тіндері қалдықтарының, жабыспайтын және сынған сүйектерсіз, өнімге физикалық әсер ететін көгерулерсіз, күйіктердің, ластанулардың, шағулардың іздерінсіз болуына жол берілмейді. Еттің майлылық санаты әрбір артқы бөлігінде дөңгелек айқын таңбамен (мөрмен) белгіленуі тиіс, әрбір партияға мал шаруашылығы өнімдеріне ветеринариялық инспектор берген ветеринариялық анықтаманы ұсыну қажет. Толық жиынтықта. ҚР СТ 1759-2008