Печенье құрғақ. (алма немесе бала). Құрамы: бидай ұны, маргарин, қант, жүгері крахмалы, сірне, ас тұзы, қопсытқыш: ас содасы, аммоний карбонаты; жұмыртқа ұнтағы, эмульгатор - соя лецитині, хош иістендіргіштер: пісірілген сүт, қоюландырылған сүт - табиғиға ұқсас. (8-24)°C температурада, 75% - дан аспайтын салыстырмалы ылғалдылықта сақтау керек. Жеткізу сәтіндегі қалдық жарамдылық мерзімі кемінде 9 айды құрауы тиіс. Печеньенің осы атауына тән дәмі мен иісі, бөтен дәмі мен иісі жоқ, ащы емес. Тегіс және тегіс беті, тән қарлы-ақ немесе ашық қоңыр. Беті айқын өрнекпен, жиектері тегіс кесілген, дақтары жоқ. Печенье бірдей мөлшерде және берілген атау үшін дұрыс пішінге ие болуы керек. Сынған немесе ұсақталмаған. 4-6 кг қораптарда өлшеп-орау, ГОСТ 24901-2014