Ет еті 1 санатты ҚР СТ 1759-2008. Жартылай ұшаларда, мұздатылмаған (салқындатылған - ұшаларды кескеннен кейін, сүйектердің жанындағы бұлшықеттердің қалыңдығындағы температураға дейін 0-ден плюс 4 ° С-қа дейін салқындатылған; ет беті ылғалданбаған, бұлшық еттері серпімді), Ет тығыз. Түсі қызыл, майлы қабаттары ақ немесе кілегей. Еттің сыртқы түрі құрғақ, ал бөлімде шығарылған ет шырыны мөлдір. Еттің иісі табиғи, қоспасыз және бөтен жаман көлеңкесіз. Ет қанмен жақсы ағып кетеді, майдың консистенциясы тығыз және жабысқақ емес.