Вафли, жаңа піскен, сүт-май салмасы бар, витаминделген. Пайдаланылатын шикізат пен хош иістендіргіштерді ескере отырып, бөтен дәмдер мен иістерсіз өнімнің атауына тән дәмі бар бұйымның дәмі мен иісі . Беті вафли жоқ әрлеу суреті анық жоқ вздутий, майысу және сызаттар. Жылтыратылған вафлидің немесе вафлидің беті құрғақ, жабысқақ емес, чиптерсіз, ісінулерсіз және жарықтарсыз, глазурь вафлидің бетін тегіс немесе толқынды қабатпен жабуы керек. Глазурьдің сұр түске боялуына, қанттануына немесе ылғалдануына жол берілмейді. Әр түрлі глазурьмен (кондитерлік, шоколад, май және т.б.) бетті көркемдік әрлеуге жол беріледі, ГОСТ 14031-2014 сәйкес вафли пішініне байланысты әр түрлі, тегіс немесе көлемді.