Стартерлік микроорганизмдер - лактококктар немесе лактококктар қоспасы және термофильді сүт қышқылы стрептококктары және ақуыздардың қышқылдық немесе ренаттық коагуляциясы арқылы өндірілген ашытылған сүт өнімі, содан кейін сарысуды өздігінен басу және (немесе) сығымдау арқылы шығарады. Сүт протеинінің бөлшектері бар немесе сезілмейтін жұмсақ, ластанған немесе ұсақталған. Майсыз өнім үшін аз мөлшерде сарысу шығарылады. Дәмі мен иісі - таза, ашытылған сүт, бөтен дәм мен иіссіз. Құрамында сүт ұнтағының дәмі бар қалпына келтірілген сүт өнімі үшін Түсі - ақ немесе кілегейлі, масса бойынша біркелкі