Халвинка(халва)-20 гр. қант, жаңғақтар немесе тұқымдардан жасалған. бөтен дәм мен иіс жоқ. Консистенциясы: оңай кесілген, сәл ұсақталған. Тамақ өнімдерінің органолептикалық қасиеттері оларды сақтау, тасымалдау кезінде өзгермеуі керек. Тапсырыс беруші сапаны көзбен бағалауға және жеткізілетін тауардың техникалық ерекшелігінің бүлінуі немесе сәйкес келмеуі фактісін анықтауға, қажет болған жағдайда зертханалық зерттеулер үшін үлгі сынамаларын алуға құқылы. Халва 0,02 кг-да болуы керек. Жеткізілетін тауар өзінің тұтынушылық қасиеттері бойынша сапалы болуы, адамдардың өмірі мен денсаулығы үшін қауіпсіздікті қамтамасыз етуі тиіс. Тауар ГОСТ-қа сәйкес сертификатталуы және ҚР қолданыстағы "тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы "нормативтік актілердің талаптарына сәйкес келуі керек.