Шыны ыдыстағы томат пастасы, 500 мл. томат пастасы ГОСТ 3343-89. Жоғары сұрыпты томат пастасының құрамына су, тұз және томат пастасынан басқа ешқандай ингредиенттерді қосуға жол берілмейді. Жоғары сапалы томат пастасы қызыл-қызыл немесе бургундия түстерімен сипатталады. Томат пастасы сыртқы ақ немесе қара қоңыр қоспаларсыз, қоюландырғыштарсыз, бояғыштарсыз, хош иістендіргіштерсіз және хош иістендіргіштерсіз қалың консистенциялы болуы керек. Органолептикалық көрсеткіштерге сәйкес, томат пастасында күйік немесе ащы болмауы керек. ГОСТ сәйкес томат пастасындағы көмірсулардың, дәрумендердің және энергетикалық құндылықтың (ккал) рұқсат етілген мөлшері. МЕМСТ 13799 бойынша томат пастасының банкілеріндегі таңбалау литография тәсілімен басылуы және мынадай ақпаратты қамтуы тиіс: консервіленген Өнімнің атауы, Таза салмағы (граммен), дайындаушы кәсіпорынның атауы, дайындалған күні, өндірілген күнінен бастап жарамдылық мерзімі, тағамдық құндылығы және энергетикалық құнарлылығы туралы ақпарат, сақтау шарттары-10* С төмен емес температурада және 80% жоғары емес салыстырмалы ылғалдылықта. Өнім қазақстандық өнім болуы тиіс.