Қызылша. ГОСТ 32285-2013 сапа сертификатының міндетті болуы техникалық талаптар: Тамақ өнімдерінің сапасы
тамақ өнімдерін реттеу саласындағы қолданыстағы нормативтік-құқықтық актілердің барлық талаптарына сәйкес келуі керек. Қабылдау алдында тамақ өнімдері жаппай бақылауға жатады. Тапсырыс беруші сапаны көзбен бағалауға және жеткізілетін тауардың техникалық ерекшелігінің бүлінуі немесе сәйкес келмеуі фактісін анықтауға, қажет болған жағдайда зертханалық зерттеулер үшін үлгі сынамаларын алуға құқылы. Жеткізілетін тауардың техникалық ерекшелігінің бүліну немесе сәйкес
келмеу фактісі анықталған жағдайда, әлеуетті өнім беруші тиісті сападағы тауарға ауыстыруға міндеттенеді. Сертификаттар мен сараптама актілерін ұсына отырып, тапсырыс берушінің ауызша өтінімі немесе жазбаша өтінімі бойынша тамақ өнімдерін жеткізу. 2. Тапсырыс берушінің қоймасында азық-түлік өнімдерін жеткізу және түсіру. Қызылша жаңа, тұтас, сау, таза, қурап қалмайтын, жарылып кетпейтін, өну белгілері жоқ, ауылшаруашылық зиянкестеріне зиян келтірмейтін, шамадан тыс сыртқы ылғалдылықсыз, ботаникалық сортқа тән пішін мен түс. Бөтен иіссіз және дәмсіз. Целлюлоза ботаникалық сорттың сипаттамаларына байланысты шырынды, қою қызыл түрлі реңктерде болады