"Айран - қалыпқа келтірілген сүт, айран ашытқысы, йодказеин. Сүт қышқылды организмдердің саны 1*10 7 КҚ / Г кем емес. ашытқының мөлшері-1*10 4 КҚ/Г кем емес. 100 г – ға тағамдық құндылығы: белоктар – 2,8 г; майлар – 2,5 г; көмірсулар-4,6 г.
йод - 19 мкг (21% - 10 жастан асқан балалар үшін, 16% - жасөспірімдер үшін, 12,5% - ересектер үшін) энергетикалық құндылығы: 52 ккал. Майдың массалық үлесі кемінде 2,5% құрайды. Қаптама-тетрапакет, салмағы 1 литр, сақтау және өткізу мерзімі көрсетілген. Қаптама герметикалық, зақымдалмаған.
Тағамдық қоспасыз айран қолданыстағы стандарттардың талаптарына сәйкес келуі керек. ГОСТ 31454-2012 " айран. Техникалық шарттар"; ҚР СТ 1733-2015 " сүт және сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"; ҚР СТ 1734-2007 " сүт және сүт өнімдері. Қабылдау ережелері мен сынақ әдістері". ҚР СТ 2019-2010 "сүт және сүт өңдеу өнімдері. Терминдер мен анықтамалар".
ҚР СТ 1735-2007 "сүт және сүт өнімдері. Орау, таңбалау, тасымалдау және сақтау".
КО ТР 021/2011"тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы";
КО ТР 033/2013"сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы";
ТП КО 005/2011"қаптаманың қауіпсіздігі туралы";
ТП КО 022/2011"тамақ өнімдерін таңбалау бөлігінде"
"
Жеткізу қажеттілігі, қажетті мөлшер бойынша, жарамдылық мерзімін ескере отырып, Тараптармен келісілген ас блогында келісілсін/бекітілсін.