Қатты ірімшік сиыр сүтінен 69-72% "голанд", сүт өнімі немесе сүттен,сүт өнімдерінен және /немесе сүтті өңдеудің жанама өнімдерінен арнайы ашытқыларды ,сүт ұю ферменттерінің көмегімен сүт ақуыздарының коагуляциясын қамтамасыз ететін технологияларды пайдалана отырып өндірілетін немесе кейіннен ірімшік массасын Сарысудан бөле отырып,қышқыл немесе термоқышқылдық тәсілмен немесе қышқылдық немесе термоқышқылдық тәсілмен,оны сүттің құрамдас бөліктерін,сүтті емес компоненттерді алмастыру мақсатында емес немесе оларды қоспай-ақ, тұздау арқылы, пісіп-жетілу арқылы немесе пісіп-жетілусіз қалыптау МЕМСТ 32260-2013