Қазақстан Республикасының Туризм және спорт министрлігі Спорт және дене шынықтыру істері комитетінің "Қысқы спорт түрлері бойынша олимпиадалық даярлау орталығы" республикалық мемлекеттік қазыналық кәсіпорны
Республиканское государственное казенное предприятие "Центр олимпийской подготовки по зимним видам спорта" Комитета по делам спорта и физической культуры Министерства туризма и спорта Республики Казахстан
ГОСТ 171-2016 ашытқы престелген престелген йодталған классикалық шикі ашытқы-дәстүрлі түрде қара бидай – бидай және бидай қамырынан нан өнімдерін өндіру үшін қолданылады: қамыр – қамырдың ашыту ұзақтығы 3-тен 4,5 сағатқа дейін; жұпталмаған-қамырдың ашыту ұзақтығы ашытқы санына байланысты 2-ден 4 сағатқа дейін өзгеруі мүмкін. Ұн массасына ашытқы салу нан-тоқаш өнімдеріне 2-3% және май өнімдеріне 4-5% құрайды
ГОСТ 171-2016 Дрожжи прессованные Прессованные йодированные классические сырые дрожжи – используются для производства хлебобулочных изделий из ржано-пшеничного и пшеничного теста традиционным способом: опарным – длительность брожения теста колеблется от 3 до 4,5 часов; безопарным – длительность брожения теста может колебаться в зависимости от количества дрожжей от 2 до 4 часов. Закладка дрожжей к массе муки составляет 2-3% на хлебобулочные изделия и 4-5% на сдобные изделия