Вафли. Бұл атауға тән вафли, бөтен дәм мен иіссіз. Беті айқын өрнекпен, шеттері тегіс кесілген, дақтары жоқ. Вафли бірдей мөлшерде және осы атауға сәйкес дұрыс пішінде болуы керек. Вафлиді толтыру шетінен шықпауы керек. Жылтыратылған вафлидің беті-көпіршіктер, дақтар мен жарықтар жоқ. Вафли парағы толтырумен тығыз байланыста болады. Вафли партиясында 4% - ға дейін (шот бойынша) парақтардың толтыруға тығыз жабыспауына жол беріледі. Глазурьдің қалыңдығы бойынша біркелкі емес таралуына және сыртқы бетінде толтырғыштың айқын іздері бар партияда вафлидің 6% - ға дейін (есеп бойынша) рұқсат етіледі. Вафлидің 7% - на дейін (шот бойынша) бұрыштары анық зақымдалған, беті тегіс емес кесілген және жарылған партияда, ал толтырылмаған вафли үшін-сынған вафли парақтарының партиясында 10% - ға дейін рұқсат етіледі. Толтырылған вафли үшін ашық сарыдан сарыға дейін. Толтырусыз вафли үшін сарыдан ашық қоңырға дейін. Бояғышты қолданған кезде вафли парағының түсі бояғыштың түсіне сәйкес келуі керек. Дақтарға, күйіп қалуға жол берілмейді. Толтырғыштың түсі монофониялық. Вафли парақтары біркелкі пісірілген, кеуектілігі дамыған, қытырлақ қасиеттері бар. Толтыру біркелкі бөлінеді. Толтыру сапасы: дәндері мен кесектері жоқ біртекті консистенцияны толтыру (жеміс-жидек керек-жарақтарын, джемдерді, қайнатпаларды және т.б. қосқан кезде жидектерден алынған дәндерден басқа.). Пралинді толтыру, мысалы, пралин және майлы - оңай еритін, нәзік майлы. ГОСТ 14031-68.