15% майлы қаймақ. Табиғи қаймақ сиыр сүтінен дайындалады, арнайы таңдалған ашытқымен ашытылған пастерленген кілегейден жасалады. Қаймақ бөтен дәм мен иіссіз дәмге ие, орташа қою, біртекті, май және ақуыз дәндері жоқ, сыртқы түрі жылтыр. Өнімнің құрамында болмауы керек: эмульгаторлар және тұрақтандырғыштар. Дәмі мен иісі: таза, ашытылған сүт, айқын дәмі мен хош иісі бар.Жеткізу кезінде қалған сақтау мерзімі кемінде 72 сағат болуы керек. Өнім таза контейнерлерде - салмағы 400 граммнан кем емес және 500 граммнан аспайтын пластикалық контейнерлерде оралуы керек. Контейнер таза болуы керек, оның ішінен және сыртынан ластанбауы керек. Контейнер ішкі және сыртқы жағынан ластанусыз таза болуы керек. Өнімдер жаңа піскен болуы керек, мұздатылмауы керек, мұзсыз. ГОСТ 31452-2012