Бидай ұны - Түсі ақ немесе ақ түсті, кремді реңктері бар. Иісі-бидай ұнына тән - бөтен иіссіз, көгермеген, көгермеген. Дәмі-бидай ұнына тән, сыртқы дәмі жоқ, қышқыл емес, ащы емес, ұнды шайнаған кезде қытырлақ сезілмеуі керек. Нан қорының зиянкестерімен ластануға жол берілмейді. ҚР стандарттарының талаптарына сәйкес таңбалау және орау. Бидай ұнтақтау өнімі. Ұн-жоғары сорт, түсі ақ, ылғалдылығы 15,0% - дан аспайды, күлділігі-0,55% - дан аспайды, глютен -28%, жоғары сорт. Жеткізу кезіндегі қалдық сақтау мерзімі кемінде 6 ай болуы керек. ГОСТ 26574-2017