Пісірілген бидай наны, жоғары сортты ұннан жасалған, салмағы кем дегенде 600 гр. Пішінді, бүйірлік салбырамай, сәл дөңес жоғарғы қабығы бар нан пішініне сәйкес келуі керек. Түсі ашық сарыдан қара қоңырға дейін. Ұнтақ күйі күйдірілген, ылғалданбайды, «картоп таяқшасы» нан ауруының іздері жоқ серпімді, саусақтарыңызбен басқаннан кейін үгінділер бастапқы пішінін алуы керек. Ешқандай кесектер мен іздер уәде емес. Дәмі нанға тән, ешқандай бөгде қоспасыз. Нанның бұл түріне иіс ескі иіссіз тән. Орам жоқ. Беті тегіс. Кеуектілігі 54-75% серпімді сынық. Ылғалдың массалық үлесі 42 46% қышқылдығы 2,5-7%. ҚР СТ 984-2008