Қырыққабат балғын, ақ басты. Бастары жаңа, тұтас, сау, таза, толық қалыптасқан, өнбеген, ботаникалық сортқа тән пішіні мен түсі, ауылшаруашылық зиянкестеріне зақым келтірместен, митовар ГОСТ-қа сәйкес сертификатталуы және ҚР-да қолданыстағы "тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" нормативтік актілердің талаптарына сәйкес келуі керек.қаптамада міндетті түрде өнімнің дайындалған күні, жарамдылық мерзімі және сақтау шарттары көрсетілуі керек. Жеткізу тапсырыс берушінің берілген өтініміне сәйкес жүзеге асырылуы тиіс. Өтінім телефон арқылы жеткізуден бір күн бұрын беріледі. Жеткізу тапсырыс берушінің қойма үй-жайының 8.00-ден 10.00-ге дейін жүзеге асырылады. Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 бұйрығымен бекітілген тамақтандыруды ұйымдастыру Қағидаларының үлгілік конкурстық құжаттамасына 8-қосымшаға сәйкес тауарларды жеткізушіні таңдау критерийлері """ ілеспе құжаттар: жүкқұжат, өнімнің сапасы мен қауіпсіздігі сертификаты, жүргізуші мен экспедитордың медициналық кітапшасы, көлікке санитариялық паспорт (көлікке арналған санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды тамақ өнімдерін тасымалдауға арналған автокөлік). Жоғарыда аталған барлық құжаттар тауарлар келіп түскен күні өзекті болуға, құжат мерзімі өткен кезде уақтылы ауыстырылуға тиіс