Кефир ГОСТ 814-96 сәйкес. "Салқындатылған балық. ТУ". Балықтың беті таза, табиғи түсті. Жабры жылғы қара-қызыл-ден күлгін түсті. Теріге зақым келтірместен таразының сынуы мүмкін. Басы кесілген-калтыктан анусқа дейін немесе одан әрі 1,5-2,0 см-ге дейін пекторальды қақпақтардың арасына кесілген балық; калтычокты кесуге болады; басы, ішектері, оның ішінде уылдырық немесе сүт, алынып тасталды, қан ұйығыштары тазартылды.ТУ 9220-005-48363077-2005 сәйкес " йодталған ақуызбен байытылған айран. ТУ". Йодталған ақуызбен байытылған кефирде қышқыл сүт, сергітетін, сәл өткір дәм мен иіс, бөтен дәм мен иіссіз болуы керек. Йодталған ақуызбен байытылған айран халықтың йод тапшылығының алдын алу үшін қол жетімді. Йодталған ақуызбен байытылған айран технологиялық процесс аяқталған сәттен бастап 2±4ºС температурада сақталады. Айранның жарамдылық мерзімі 5 күннен аспайды. Тауардың шығарылған елін және жергілікті қамту үлесін растау үшін СЭҚ ТН коды 0403905102.