Біркелкі жабысқақ емес,сұйықтық. Қайнау кезінде сүтке тән дәмі мен иісі бар.Тәтті дәмі бар,түсі ақ.
майлылығы 2,5%. ҚР СТ 1010-2008 талаптарына сәйкес,
Таңбалау және буып-орау
кезінде мынадай деректерді ұстануымыз керек :
өнімнің атауы; майдың массалық үлесі;атауы мен өндірушінің орналасқан жері, экспортердің, импорттаушы
ның, компаниялар, тұтынушылар
дан шағымдар қабылдауТаза салмағы ( көлемі ) ;
Азық-түлік және энергетикалық құндылығы (егер бар болса)
сақтау шарттары; өндірістік күні , жарамдылық мерзімі ; жасалған сәйкестігіне нормативтік құжаттың белгіленуі ;
сәйкестікті бағалау (растау ) туралы ақпарат .
ҚР СТ сәйкес таңбалау және қаптама