Күріш секциясы, жоғары сапалы, тазартылған, бөгде қоспаларсыз, қабықсыз және зақымдалған дәндерсіз. Дәндердің мөлшері мен түсі біркелкі, тән ақ немесе кілегей реңктері болуы керек (күріштің түріне байланысты). Фракция мөлшері: бүкіл күріш дәнінің 2/3 бөлігінен аспайды. Өнімнің ылғалдылығы 14% - дан аспауы керек.
Тауар ГОСТ сәйкес сертификатталуы және ҚР-да қолданыстағы "тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" нормативтік актілердің талаптарына сәйкес келуі тиіс. Қаптамада өнімнің дайындалған күнін, жарамдылық мерзімін және сақтау шарттарын көрсету қажет (Сақтау температурасы +20°C жоғары емес, салыстырмалы ылғалдылық 70% аспайды). CT KZ нысанындағы тауардың шығу тегі туралы сертификаттың қосымша парағын ұсыну.