Бірінші сыныптағы ұннан нан. Рецепттерге сәйкес бірінші кезектегі бидай ұнын және белгіленген тәртіппен бекітілген технологиялық нұсқаулықтардың талаптарына сәйкес омыртқалы және құйылған әдіспен дайындалған ақ нан. 1 астық нан салмағы 0,6 кг. Беті тегіс, үлкен жарықтар мен жарылыстарсыз. Кесілген немесе ұсақталған нанға арналған нанға, бөлгіш стақанның қалыңдығы бар нанға арналған, түстен - ашық сарыдан қоңырға дейін, пісірген, жанасудан дымқыл емес. Серпімді Саусақтармен жеңіл қысымды басқаннан кейін, сынғыш бастапқы пішінін, промыстануы керек - нәжістің іздері мен кеуектілігі жоқ, дамыған, бітіксіз және тығыздағыштарсыз. Қылшықтан тазартылған пиллинг рұқсат етілмейді, дәмі өнімнің осы түріне тән, кез-келген шетелдік дәмі жоқ. ГОСТ 28808-90;