Өндірістік бақылау : азық-түлік шикізаты мен азық-түлік;көкөністер, жемістер, жидектер, аскөк(цисталарын анықтау патогенді қарапайым);калориялығын анықтау 1-ші,2-ші,3-тағам; шайындылар, қоршаған орта объектілерінен (1 шаю) ІТТБ, патогенді энтеробактерии (с. і. сальмонеллалар); дез. құралдары,ерітінділер(% белсенді хлор ерітінділерде);су бак шоттары көрсеткіштері ( жалпы саны-микроорганизмдердің (ЖМС) жалпы колиформдық бактериялар (ЖКБ), термотолерантты колиформдық бактериялар (ТКБ); су қоспалар; топырақ(ІТТБ),топырақ( гельминт жұмыртқаларын анықтау және цисталардың патогенді простейших); объектілерінің шайындылары қоршаған ортаны және сыртқы ортасы; жарықтандыру.