Бірінші сортты тауық еті. Иісі осы типтегі құстың жаңа піскен етіне тән. Бұлшық ет түсі қызғылттан бозғылт-қызғылтқа дейін, терінің түсі ақшыл-сарыға дейін. Түсті кетіру дәрежесі: қарасора, шаш тәрізді қауырсындардың болуына жол берілмейді. Терісі таза, көз жасы, сызаттар, абразивтер, дақтар мен көгертулерсіз. Қаңқа жүйесінде сынықтар мен деформациялар жоқ. Тауық етін жібіту кезінде бөлінетін ылғалдың массалық үлесі 4% -дан аспауы керек. Таңбалау айқын болуы керек, таңбалау құралдары тауық етінің сапалық көрсеткіштеріне әсер етпеуі керек және тағаммен байланысуға рұқсат етілген материалдардан жасалуы керек және талаптарға сай болуы керек. Тауық еті әрдайым жаңа болып, жарамдылық мерзіміне сай болуы керек. Малды / құсты сою жүзеге асырылатын кәсіпорын ветеринариялық-санитариялық заңнама нормаларын сақтауы керек. Еттегі химиялық заттар мен фармакологиялық заттардың мөлшерін бақылау міндетті. Тапсырыс берушінің орнына тиеу, тасымалдау және түсіру кезінде барлық санитарлық нормалардың сақталуы. Тауарларды жеткізу тапсырыс берушінің талабы бойынша таңғы 09: 00-ге дейін жүзеге асырылады Сатып алынатын тамақ өнімдері Қазақстан Республикасының тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы заңнамасында белгіленген талаптарға сәйкес келуі керек. Бұл ретте, белгіленген үлгіде берілген сапа сертификатының түпнұсқасы немесе көшірмесі немесе тауардың шығу тегі туралы сертификаттың «CT-KZ», сапа сертификаты ұсынылады. отандық өндірістің тамақ өнімдерін сатып алу фактісі. Ұсынылған акт бойынша ай сайынғы төлем.