Сиыр етінің II санатты орташа дамыған бұлшық еті, жауырын-мойын үлесі және жамбас жеткілікті емес, жауырындар мен маклактар шығып тұрады. Бұлшықеттер сәл нашар дамыған, омыртқаның сүйектері, ершіктер мен маклактар шығып тұрады, кішкене май шөгінділері ершіктер, белдер мен соңғы қабырғаларда бар. Ет түсі ақшыл қызғылт түстен қызғылт түске дейін, иісі жаңа етке тән, шіріген ұшаларға жол берілмейді. Сиыр еті өлген, ауру, арық малдардан, сондай-ақ мұздатылған ет қабылданбайды. Тек қана жаңа сойылған сиыр еті (II санатты), міндетті түрде ветеринариялық зертхананың жануарларды азықтандыруға жарамдылығы туралы және мекеме зертханасының қорытындысымен қабылданады.