Сулугуни ірімшігі майлылығы 45%
Сыртқы түрі: ірімшік полимерлі материалдарға оралған. Ірімшік қыртысы жоқ. Бетінде жеңіл қабатты және кішкентай ойықтардың болуына рұқсат етіледі. Ірімшік бетінде майдың аздап бөлінуіне жол беріледі. Дәмі мен иісі әлсіз айқын ірімшік, таза, қышқыл сүт, орташа тұзды, консистенциясы қабатты, серпімді, сәл тығыз. Суреті жоқ. Ірімшіктің түсі ақтан ашық сарыға дейін. Майдың массалық үлесі 45% кем емес. Ылғалдың массалық үлесі 50% - дан аспайды. Натрий хлорлылығы (ас тұзы) массалық үлесі 1%. Ірімшіктердің май фазасында тек сүт майы болуы керек. Органолептикалық көрсеткіштер, буып-түю, тасымалдау ҚР СТ 418-2013 және СанЕжН МЕМСТ-қа сәйкес келеді.
Сэндвич дайындауда қолданылады
Өтінімге сәйкес апталар бойынша