"Снежок" - бұл нәзік тәтті дәмі бар ашытылған сүт өнімі. Ол ашытқы және сиыр сүті (пастерленген) негізінде жасалады. Сондай-ақ, жидектер мен жемістерді, сироптар мен қантты (дәміне қарай) қосуға болады. Біртекті массаны 85°C температурада 10 минут ұстап, 38-42°C дейін салқындату арқылы дайындалады. Сусын майдың массалық үлесі бойынша ерекшеленеді.
Тағамдық құндылығы: көмірсулар (10,8 г), майлар (2,7 г), ақуыздар (2,5 г). Өнімнің жалпы калория мөлшері-79 ккал. Дайындалған сәтінен бастап 7 тәулік 6°C аспайтын температурада сақталады.