түйіршіктелген қара шай - Шай инфузиясының пайда болуы: - парақ және түйіршікті жарқын, мөлдір Шай тұнбасының хош иісі мен дәмі: - жапырақты және түйіршікті нәзік хош иіс, тарт дәмі Пісірілген шай жапырағының түсі: -қаңылтыр және түйіршікті біртекті, қоңыр-қызыл немесе қоңыр Шайдың пайда болуы: - парақ Біртекті, тегіс, жақсы бұралған Элемент: 1. «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» ҚР қолданыстағы нормативтік актілердің талаптарын сақтауға 2. ҚР СТ ИСО 3720-2012 шай және шай өнімдеріне сәйкес сертификатталған. Бұл стандарт импортталған және отандық шай жапырағынан алынған, шай ретінде тұтынуға арналған және шайдың физикалық-химиялық сипаттамаларына және оны бақылау (сынау) әдістеріне қойылатын талаптарды белгілейді. Бұл стандарт хошиістендірілген, плиталар мен кофеинсіз шайларға қолданылмайды. 3. Қаптамада дайындалған күн, өнімнің жарамдылық мерзімі және сақтау шарттары көрсетілуі керек. ( Чемпион, жамбо, пиала )