Қар ұшқыны, ультрапастерленген, майлылығы 2,5%, қазақстандық құрам кемінде 60%. Атауы өнімдердің сипаттамасы сыртқы түрі мен консистенциясы біртекті, бұзылған немесе бұзылмаған тромбпен, сұйық, олардың қатысуымен тағамдық компоненттер қосылған кезде дәмі мен иісі таза ашытылған сүт, сәл өткір дәм немесе дәм мен иіс қосылған компоненттерден туындаған түс-ақ, біркелкі немесе қосылған компоненттерден туындаған өнім: 1. Қазақстан Республикасында қолданыстағы "тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" нормативтік актілердің талаптарына сәйкес келу 2. ГОСТ 34048-2017 сәйкес сертификатталған болу "қар техникалық шарттары" қар-бұл майдың массалық үлесі 10% - дан аз, термиялық өңдеуден өткен, кем дегенде пастерленген, құрғақ сүт өнімдері мен суды қоспай, тұтыну ыдысына салынған сүт өнімі. 3. Қаптамада өнімнің дайындалған күні, жарамдылық мерзімі және сақтау шарттары көрсетілуі керек .