Жас ірі қара малдың сиыр еті (салқындатылған): ұшаның төрттен бір бөлігі. Түсі: қызғылттан ашық қызылға дейін, майы жұмсақ, ашық. -Үлгілер өндіріске сынама алу әдісімен актімен сүйемелденеді. Жас малдың сиыр еті әртүрлі тағамдарды дайындауға арналған. - Ірі кесек жартылай фабрикаттар мен котлет етінің шығу нормасы-73,6%; сүйектер, сіңірлер, шеміршектер -26,4%. 1 санаттағы ұшаның жамбас бөлігі. Органолептикалық көрсеткіштер: - ет жаңа, серпімді болуы керек, саусақпен басқан кезде шұңқыр бөтен иіссіз тез тураланады, иісі әр түрге тән, сонымен қатар т. б.бөлік созылған пленкамен оралған болуы керек.
Сертификаттардың болуы; ветеринариялық қорытынды;
Гигиеналық қорытынды. Сәйкестік: ҚР СТ 1759-2008. Органолептикалық көрсеткіштер: - ет балғын, серпімді болуы керек, саусақпен басқан кезде шұңқыр бөгде иіссіз тез тегістеледі иіс - кг-ның әр түріне тән.сертификаттардың болуы: ветеринариялық қорытынды; гигиеналық қорытынды; 1.Қызмет көрсетуші персоналға-жүргізушіге, тиеушіге санитариялық кітапшалардың болуы;