Шұжық жартылай ысталған сиыр еті, құрамында тауық еті мен шошқа еті жоқ. Вакуумдық қаптамада жартылай ысталған шұжық.
Дайындау процесінде қуыруға, пісіруге, ыстауға ұшыраған және диаметрі немесе көлденең өлшемі ст.32 мм [32 мм-ден аспайтын] шұжық өнімі; өлшемдердің үлгілік мәндерден ауытқуы ±4 мм., таза құрғақ беті, дақтары жоқ, слиптері жоқ және қабығы зақымдалмаған.
Таза, құрғақ беті бар, дақтары жоқ, слиптер, қабықтың зақымдануы, тартылған ет ағындары.
Қызғылт-қою қызыл тіліктің түсі мен көрінісі;
Өнімнің бұл түріне тән иіс пен дәм, бөтен дәм мен иіссіз, дәмі сәл өткір, орташа тұзды, дәмдеуіштердің, темекі шегудің және сарымсақтың айқын хош иісі бар.
Таңбалауда мынадай ақпарат болуы тиіс: дайындаушының тобы (ет), түрі (шұжық), кіші түрі (жартылай ысталған) көрсетілген өнімнің атауы, санаты, атауы және орналасқан жері; өндірушінің тауар белгісі (бар болса); өнімнің құрамы; тағамдық қоспалар; тағамдық құндылығы жарамдылық мерзімі; дайындалған күні және буып-түю күні; Сақтау шарттары; таза массасы (оралған өнім үшін);
стандарттың белгіленуі; ГМО (ГМИ) болуы (болмауы) туралы ақпарат; - сәйкестікті растау туралы ақпарат. Өнімнің әр бірлігіне өндіріс күнін қолдану әдісі мен орнын өндіруші таңдайды.
ҚР СТ 243-2013 " жартылай ысталған шұжықтар.
Техникалық шарттар".
ҚР СТ 2007-2010 " ет және ет өңдеу өнімдері. Терминдер мен анықтамалар".
ГОСТ 31785-2012 " жартылай ысталған шұжықтар. Техникалық шарттар"
КО ТР 034/2013"ет және ет өнімдерінің қауіпсіздігі туралы";
КО ТР 021/2011"тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы";
КО ТР 033/2013"сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы";
ТП КО 005/2011"қаптаманың қауіпсіздігі туралы";
ТП КО 022/2011 "Тамақ өнімдері оны таңбалау бөлігінде"". Жеткізу қажеттілігі, саны бойынша, жарамдылық мерзімін ескере отырып, Тараптардың келісімімен ас блогында келісілуі/бекітілуі қажет.