Сиыр сүтінен жасалған қатты ірімшік. Жер қыртысы берік, зақымдалмаған, парафин қабатымен жабылған, түсі ашық сары, құрғақ заттағы май мөлшері 45%, ылғал 44%, тұз 1,5-3%, штангалық пішін, ашыту, көгеру және қышқыл дәм жоқ. Дәмі мен иісі айқын немесе орташа (сәл): ірімшік, тәтті, ащы, қышқыл, өткір, аммиак.
Түсі белого ашық сарыға дейін, ірімшіктің бүкіл массасында біркелкі.
ҚР СТ 1063-2002 " ірімшіктер.
Жалпы техникалық шарттар"; ҚР СТ 1733-2015 " сүт және сүт өнімдері. Жалпы техникалық шарттар"; ҚР СТ 1734-2007 " сүт және сүт өнімдері. Қабылдау ережелері мен сынақ әдістері". ҚР СТ 2019-2010 "сүт және сүт өңдеу өнімдері. Терминдер мен анықтамалар".
ҚР СТ 1735-2007 "сүт және сүт өнімдері. Орау, таңбалау, тасымалдау және сақтау".
КО ТР 021/2011"тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы";
КО ТР 033/2013"сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы";
ТП КО 005/2011"қаптаманың қауіпсіздігі туралы";
ТП КО 022/2011 "азық-түлік өнімдері оны таңбалау бөлігінде" жеткізу қажеттілігі, саны бойынша жарамдылық мерзімін ескере отырып, Тараптардың келісімімен ас блогында келісілуі/бекітілуі қажет.