Итмұрын сығындысы қосылған оттегі коктейлін дайындауға арналған қоспа.
Құрамы:
Қант, итмұрын сығындысы, құрғақ жұмыртқаның ақтығы, аскорбин қышқылы
Қолдану саласы:
Ол тамақ өнеркәсібінде коктейльдер жасау үшін қолданылады
Азық-түлікке ұсынылатын доза, г/кг: 30-50 см3 суға 3,8 г.
Органолептикалық көрсеткіштер:
* Сыртқы түрі-ұнтақ
* Түсі-ашық қоңырдан қоңырға дейін
* Итмұрынға тән иіс
* Дәмі-итмұрынға тән тәтті
Физика-химиялық көрсеткіштер:
* Ақуыздың массалық үлесі, % 5-10
•Ерігіштік, мин., 10 артық емес
* Ылғалдың массалық үлесі, % 8-ден аспайды
Микробиологиялық көрсеткіштер:
Микробиологиялық көрсеткіштер бойынша оттегі коктейлін дайындауға арналған қоспалар СанПиН 2.3.2.1078-01 индексі 1.8.5.3 талаптарына сәйкес келеді
* Мезофильді аэробты және факультативті – аэробты микроорганизмдердің саны, КОЕ / г 5х104
* 1,0 г өнімде ішек таяқшалары(
Смесь для приготовления кислородного коктейля с экстрактом шиповника.
Состав:
Сахар, экстракт шиповника, сухой яичный белок, кислота аскорбиновая
Область применения:
Применяется в пищевой промышленности для приготовления коктейлей
Рекомендуемая дозировка для пищевых продуктов, г/кг: 3,8 г на 30-50 см3 воды.
Органолептические показатели:
•Внешний вид-Порошок
•Цвет-От светло-коричневого до коричневого
•Запах- Свойственный шиповнику
•Вкус-Сладкий, свойственный шиповнику
Физико-химические показатели:
•Массовая доля белка, % 5-10
•Растворимость, мин., не более 10
•Массовая доля влаги, % не более 8
Микробиологические показатели:
По микробиологическим показателям смеси для приготовления кислородного коктейля соответствуют требованиям СанПиН 2.3.2.1078-01 индекс 1.8.5.3
•Количество мезофильных аэробных и факультативно – аэробных микроорганизмов, КОЕ/г 5х104
•Бактерии группы кишечных палочек(