Қатты бидай ұнынан, жоғары сортты ұннан, осы стандарт талаптарына сәйкес, санитарлық нормалар мен ережелерге, рецептураларға және технологиялық нұсқауларға сәйкес, ГОСТ 31743-2017 сәйкес дайындалған макарон өнімдері. Жұмыртқа макаронында 1 кг ұнға жұмыртқа салмағы бойынша шектеулер болуы керек – 200 г кем емес немесе жұмыртқа ұнтағының мөлшері – 25 г кем емес.Қосымша шикізатты пайдаланатын өнімдердің түсі осы шикізаттың түріне байланысты өзгереді. материал. Бөтен дәм мен иіссіз. Астық қорларының зиянкестерімен инвазияның және ластанудың болуына жол берілмейді. Макарон өнімдері тұтынушылық ыдыстарға салынады. Тасымалдау санитарлық-эпидемиологиялық қорытындысы бар көліктермен жүзеге асырылады. Экспедитордың арнайы киімі және жұмысқа рұқсаты бар жеке медициналық кітапшасы болуы керек. Макарон өнімдеріне сәйкестік сертификаты, санитарлық-эпидемиологиялық қорытынды, шығу тегі, сапасы және жарамдылық мерзімін растайтын құжаттар қажет.