Ет сиыр еті жаңа сойылған (артқы жағы). Тұтас, презентацияны ескере отырып. Жас, майлы емес, диеталық өнім, сыртқы бағалауға сәйкес, ет қызыл-қызғылт түсті, мәрмәр тәрізді құрылымға ие болуы керек, беті шырышты емес, артқы жағында мұздатылмаған. Ішкі ағзалардың, терінің, қан ұйығыштарының, сүйек тінінің қалдықтарының, шығыңқы және сынған сүйектерсіз, өнімге физикалық әсер ететін көгерулерсіз, күйік, ластану, көгеру іздері жоқ болуыкерек. Ет майлылығы санаты әрбір артқы бөлігінде дөңгелек анық таңбамен (мөрмен) белгіленуге тиіс, әрбір партияға ветеринариялық инспектор Жануарлар өндірісінің өнімдеріне берген түпнұсқасының ветеринариялық анықтамасын ұсыну қажет. ҚР СТ 1759-2008