Қара бидай наны. Қара бидай мен бидай ұнының қоспасынан, ағынсыз, беті тегіс. Кеуектілігі 54-75% үгіндісі серпімді. Ылғалдың массалық үлесі 42-46%, қышқылдығы 2,5-7% дәмі нанға тән, сыртқы дәмі жоқ. Иісі-нанның бұл түріне тән, бөтен иіссіз. Қаптамасыз және таңбалаусыз, салмағы кемінде 600 гр. Үгінділердің күйі-пісірілген, "картоп таяқшасы" нан ауруының ізі жоқ, серпімді, саусақтарыңызбен басқаннан кейін үгінді бастапқы пішінін алуы керек, пресс - кесектер мен непроместің ізі жоқ. Булка. Жаңа піскен 1 Сорт. ГОСТ 2077-84