Мюллер-Хинтон агары орау 500 грамм. Құрамы, грамм / литр: ет инфузиясы-300,00; казеин қышқыл гидролизаты - 17,50; Крахмал - 1,00; Глюкоза - 20,00; метилен көк-0,0005; Агар - агар-17,00. Соңғы рН мәні (25°C температурада) 7,3 ± 0,1. Аздап көкшіл реңктері бар сарыдан ашық сарыға дейін біртекті борпылдақ ұнтақ. Бөлме температурасына дейін салқындағаннан кейін дайын орта мөлдір, опалесцентті және кәріптас түсті, тығыздығы 1,7% агар геліне сәйкес келеді. Пит. опр үшін орта. микроорганизмдердің микробқа қарсы агенттерге сезімталдығы, құрғақ.