Пияздың бастары піскен, таза, сау, құрғақ, өскін емес, солған емес, ауыл шаруашылығы зиянкестерімен бүлінбеген, нысан және бояу бойынша ботаникалық сортқа сәйкес, құрғақ сыртқы қабыршақпен және кептірілген мойынымен ұзындығы 5 см. аспау керек. Пияз бөліктері сыртқы құрғақ қабыршақтармен және құрғақ түбілермен ұзындығы 1 см-ден аспайтындарға рұқсат етіледі. Түсі және иісі ботаникалық сортқа сәйкес, бөтен иіссіз және дәмсіз болу керек. Шіріп кеткен, буланған, мұздатылған, сабақтанған жұмыр құртымен және кенелермен зақымдалған пияз бастарың ұстауға жол берілмейді. Қазақстан Республикасының стандарттарына сәйкес таңбалау және орау . Сапа сертификатына сәйкестік.