Қарақұмық. Атауына сәйкес келетін нысан, дәмі - бұйымның осы түріне тән, бөтен дәмі жоқ; иісі - бұйымның осы түріне тән, бөтен иісі жоқ. Пісіргеннен кейінгі бұйымдардың жай - күйі-дайын болғанға дейін пісіру кезінде бұйымдар пішінін жоғалтпауы, бір-біріне жабысып қалмауы, кесектер түзіп, тігістер бойымен құлап кетпеуі керек. Тұтыну ыдысында мыналар көрсетілуі тиіс: тауар белгісі, дайындаушының атауы, оның орналасқан жері, елі, Өнімнің атауы, нетто массасы, пісіру ережесі және дайындау тәсілі, шығарылған күні, жарамдылық мерзімі нормативтік құжаттың белгіленуі, энергетикалық құндылығы және т.б. ҚР СТ және ТР талаптарына сәйкес таңбалау ҚР СТ талаптарына сәйкес.