Түсі-ақ немесе ақ кремді. Иісі мен дәмі - бидай ұнына тән-
бөтен иіссіз, дәмсіз. Қатты емес, көгермеген, қышқыл емес,
ащы емес, ұнды шайнаған кезде қытырлақ болмауы керек.
Астық қоры зиянкестерімен залалдануға жол берілмейді.
Фортификацияланған (байытылған) нан пісіретін бидай ҚР
СТ 1482 немесе МЕМСТ 26574-85 талаптарына сәйкес
әзірленуі тиіс, сондай - ақ витаминді-минералды
премикспен немесе оның негізіндегі қоспамен байытылуы
тиіс. Сәйкестік сертификаты. Сынақтар ХАТТАМАСЫ,
аккредиттелген зертхана, сапа және қауіпсіздік куәлігі
(тұтынушылармен өнімді жеткізуге жасалған шарттарға
сәйкес сынақтардың түрлері мен кезеңділігі). Жыл бойы
техникалық сипаттамаға сәйкес тапсырыс берушінің өтініші
бойынша өнімді жеткізу.