Қойылтылған сүт. Қант қосылған қоюландырылған сүт үшін сүттің дәмі жеткіліксіз. Азықтың жеңіл дәміне жол беріледі. Сыртқы түрі мен консистенциясы: сүт қантының (лактоза) органолептикалық сезілетін кристалдарынсыз біртекті, тұтқыр. Сақтау кезінде ұнтақты консистенцияға және қаптаманың түбінде аздап лактоза тұнбасына жол беріледі. Түсі: бүкіл массасы бойынша біркелкі. Қант қосылған тұтас қоюландырылған сүт, қант қосылған жартылай майсыз қоюландырылған сүт және қант қосылған қоюландырылған кілегей үшін-ақ кремді реңкпен. Қант қосылған қоюландырылған сүт үшін-ақ түстен ақ түске дейін сәл көкшіл реңкпен