Раушан жамбас. Сыртқы түрі: гүл шоқтары мен сабақтарынан тазартылған, әртүрлі пішіндегі тұтас жалған жемістер: сфералық, жұмыртқа тәрізді немесе сопақшадан жоғары ұзартылған фузиформаға дейін; Жемістің ұзындығы 0,7-3 см, диаметрі 0,6-1,7 см. Жемістер өскен ыдыстан (гипантий) және оның қуысында қоршалған көптеген жеміс-жаңғақтардан тұрады. Жемістің қабырғалары қатты, нәзік, сыртқы беті жылтыр, жиі күңгірт, көп немесе аз мыжылған. Жемістің ішкі жағы ұзын, өте қатты қылшық шаштармен қапталған. Жаңғақтар кішкентай, ұзынша, шеттері әлсіз анықталған. Иісі: осы шикізатқа тән, бөгде иіссіз. Дәмі: тәтті және қышқыл, аздап тұтқыр. Итмұрын толығымен піскен кезде жинау керек.